Een verhuisbus huren: hoe zit dat?

Over ons
Auto huren doe je zo

Hallo, ik ben Achmed. Ik ben geboren in Den Haag en op mijn vijfde verhuisde ik naar Rotterdam. Ik woon hier na al deze jaren nog steeds. Al van kinds af aan hield ik van auto's. Op mijn negentiende haalde ik met vlag en wimpel mijn rijbewijs, en op mijn twintigste volgde ik al vele autoverhuurcursussen. Ik besloot al snel dat ik van mijn passie voor auto's mijn baan wou maken. Ik besloot na veel denken om dit te doen via autoverhuur. In mijn blog lees je over al mijn ervaringen in de autoverhuurwereld. Ik wens je erg veel leesplezier!

Zoeken
Recente artikelen
Archief

Een verhuisbus huren: hoe zit dat?

9 augustus 2017
 Categorieën: Autoverdelers, Blog


Wilt u een verhuisbus huren?

Verhuizen kost energie, tijd en vaak ook heel wat denkwerk. U moet bekijken hoeveel u moet verhuizen, uw inboedel in- en uitpakken, uw meubels (de)monteren en een manier vinden om uw spullen te transporteren. Bij een verhuizing is het daarom handig om een ruime wagen tot uw beschikking te hebben. U kunt ervoor kiezen om een verhuisservice in te schakelen en zo uw verhuizing uit handen te geven. U kunt ook een verhuisbus huren, om zo kosten te besparen en een zekere controle te houden over uw verhuizing. Bij Diks Autoverhuur huurt u gemakkelijk en snel een passende verhuisbus.

Voordelen verhuisbusje huren

Het huren van een verhuisbus biedt meteen een ruime wagen waar de hele inboedel van een kleine woning in kwijt kan. Dat is handig bij het verhuizen over een grote afstand. De grootte van de verhuisbusje kan bepaald worden aan de hand van uw inboedel. Ook het aantal dagdelen en uren dat u de verhuisbus huurt, kunt u zelf bepalen. Zo kunt u ook verhuizen verspreid over meerdere dagen of juist ervoor kiezen om het snel af te handelen. Door het zelf inladen en lossen van uw meubels bespaart u kosten die u anders kwijt zou zijn aan het inhuren van een verhuisservice. Bovendien kunt u ook meteen rijden langs een afvalverzamelpunt om grofvuil, afval en spullen die u niet meer nodig heeft weg te brengen.   

Kosten verhuisbus huren

De kosten van een verhuisbus zijn afhankelijk van de grootte van de bus, het aantal dagdelen dat u een bus huurt en extra services, zoals een verhuislift, laadklep en steekwagen. U kunt doorgaans voor zo'n 45 euro per dag een kleine bus huren met een inhoud van 7m³. Voor grotere verhuisbussen betaalt u gemiddeld 65 euro per dag. Houdt u bij het huren ook rekening met de borg die gevraagd wordt. Die ligt meestal rond de 200 euro per dag. 

Tips voor het huren van een verhuisbus 

Bij een verhuisbus huren is het handig om te letten op de voorwaarden die gesteld worden. Zo hebben veel bedrijven een minimumleeftijd voor de bestuurder. Ook zijn er verschillende afspraken over de aftankkosten. Sommige bedrijven vragen u om de bus weer met een volle tank terug te brengen, terwijl anderen u deze later in rekening brengen. Verhuizen gebeurt vaak in het weekend en dat maakt het wat drukker. Wilt u dus in het weekend een verhuisbusje huren, zorg er dan voor dat u ruim op tijd reserveert. Verhuisbussen zijn in het weekend soms duurder en alleen te huur voor een hele dag. Wilt u een verhuisbus huren voor uw verhuizing of de (ver)koop van uw meubels, zorg er dan voor dat u voorbereid bent. Succes met uw verhuizing!