[QAD] Occasion Autobedrijf

Over ons
Auto huren doe je zo

Hallo, ik ben Achmed. Ik ben geboren in Den Haag en op mijn vijfde verhuisde ik naar Rotterdam. Ik woon hier na al deze jaren nog steeds. Al van kinds af aan hield ik van auto's. Op mijn negentiende haalde ik met vlag en wimpel mijn rijbewijs, en op mijn twintigste volgde ik al vele autoverhuurcursussen. Ik besloot al snel dat ik van mijn passie voor auto's mijn baan wou maken. Ik besloot na veel denken om dit te doen via autoverhuur. In mijn blog lees je over al mijn ervaringen in de autoverhuurwereld. Ik wens je erg veel leesplezier!

Zoeken
Recente artikelen
Archief

[QAD] Occasion Autobedrijf

7 december 2017
 Categorieën: Autoverdelers, Blog


Betrouwbaar autobedrijf: hoe vind je het?

Als je zoals mij bent dan heb je om de zoveel tijd gewoon een nieuwe auto nodig. Het enige probleem bij het regelmatig wisselen van wagen? Het feit dat de kostprijs van een nieuwe wagen wel al eens durft tegen te vallen. Gelukkig biedt een occassion autobedrijf dan uitkomst. Een goede wagen voor een kleine prijs: de perfecte match! Helaas is het ene autobedrijf het andere niet. Hoe herken je nu dat je bij een betrouwbaar autobedrijf aan het horen bent? Ik zet even een paar tips daarvoor op een rijtje.

Doe wat onderzoek

De gouden regel als het gaat om wagens en eender welk ander product: als de vraagprijs te mooi lijkt om waar te zijn is dat bijna altijd ook het geval. Een bedrijf dat systematisch veel lagere prijzen aanrekent dan concurrenten dat is op zijn minst verdacht. Ben je ter plaatse? Dan controleer je altijd het kentekenbewijs en het voertuigidentificatienummer. Het nummer waarmee dit overeen moet komen vind je terug onder de motorkap of eventueel achter de voorruit. Ten slotte vraag je via de gratis dienst van de RDW wat gegevens over de auto op. Zo ken je meteen het aantal vorige eigenaren, de vervaldatum van de APK-keuring en of de auto als gestolen staat geregistreerd. 

Hoe ziet de auto eruit?

Een autobedrijf verkoopt in de regel enkel maar wagens die het verkopen waard zijn. Er zijn echter altijd rotte appels in de sector die de klanten trachten in het ootje te nemen. Controleer dan ook altijd uitvoerig hoe de auto eraan toe is. Hoe lopen de naden van de motorkap, achterklep en deuren? Als deze niet recht lopen wijst dat op schade in het verleden. Controleer het profiel van de banden en of er roest op de wagen zit. Roest vind je voornamelijk op de wielkasten, dorpels en bumpers. Vergewis jezelf er ten slotte van dat er geen lekkage is. 

De proefrit

Heeft het autobedrijf de motor al warm laten draaien op voorhand? Vraag je dan af hoe dit komt. Start de motor misschien niet goed zonder de nodige hulp? Bij het starten let je op een regelmatig geluid zonder onderbrekingen en controleer gelijk ook even de uitlaat. Als de wagen stationair draait hou je even je voet op de uitlaat. Hoor je gesis van onder de auto? Dan heb je te maken met een lek. Tegelijkertijd controleer je de uitlaatgassen die kleurloos horen te zijn. Blauwe uitlaatgassen wijzen op veel olieverbruik en witte of grijze uitlaatgassen kunnen wijzen op een lekkage in het koelsysteem. Volg deze handige tips op bij jouw bezoek aan het autobedrijf van jouw keuze en je bent meteen een geïnformeerde consument

Voor meer informatie spreek met Zuithof Autobedrijf Daihatsu Dealer.